גירושין זה עסק יקר ומורכב מאוד. ככל שההליך מתמשך וככל שעמדות הצדדים רחוקות אחת מהשנייה, כך יתמשכו ויתייקרו ההליכים. במטרה לקצר את ההליכים ולהימנע מהוצאות מיותרות וביורוקרטיה יכולים הצדדים לפנות למנגנון גישור.

מדובר בגורם ניטרלי שרותם את הצדדים הניצים להליך שבסופו מגיעים לפשרה מחוץ לכותלי בית המשפט.

ההליך מתנהל באמצעות שיחות משותפות של הצדדים עם המגשר ומשיחות נפרדות של כל אחד מהצדדים עם המגשר בנפרד. אחרי סבב ראשון של שיחות עם הצדדים מתקיימת לרוב שיחה משותפת שבה מנסה המגשר לקרב את הצדדים לקראת מתווה משותף ליציאה מהמשבר.

בסיומו של הגישור נכתב הסכם ובו מפורטות כל ההסכמות שבני הזוג הגיעו אליהם. עם המסמך המשותף הם מגיעים לבית המשפט לענייני משפחה ומאשרים אותו. בית המשפט נותן להסכם תוקף של פסק דין, איתו הם מגיעים לרבנות כדי להשלים את ההליך של הגירושין במהירות.

אם המגשר מזהה שיש לצדדים נכונות להגיע לשלום בית – לפחות בשלב הראשון – הוא מנסח עבורם הסכם שמנוסח כחוזה משפטי לכל דבר ועניין, בו מוסדרות הסוגיות שנמצאות בלב המחלוקת.

הגישור נפוץ מאוד במקרים של גירושין, אולם הוא מקובל גם במקרים של סכסוכי שכנים, יריבים עסקיים, או יורשים. מקובל לחשוב שמרבה נכסים – מרבה דאגה, אבל זוגות רבים שמגיעים לגישור יכולים להעלות סוגיות שבכלל לא נוגעות לכסף, כמו תדירות יחסי המין או ביקורים משפחתיים, משני הצדדים.

נושאי הגישור בגירושין

זמני שהייה – בסעיף הזה מסדירים את הימים שבהם הילדים ישהו אצל כל אחד מההורים בזמן שגרה או במהלך חופשות וחגים.

כלכלה – כאן מסדירים את כל צרכי הילדים. ממזון ועד חוגים.

חלוקת הרכוש – דירה, מכונית, חסכונות, קרנות פנסיה, קופות גמל. הכל מחושב ומסודר בצורה ההוגנת ביותר.

נושאי הגישור העסקיים

פירוק שותפות.

הסדרת חובות.

חלוקת רכוש / מניות חברה.

יתרונותיו של המגשר

קיצור הליכים – במקום הליך משפטי שעלול להימשך כמה שנים, בגישור אפשר לסיים את העניין בכמה פגישות. כל זאת, בלי בירוקרטיה מיותרת.

עלות נמוכה – הליך משפטי עלול להגיע לשכר טרחה של עשרות ואף מאות אלפי שקלים. לעומת זאת, גישור עשוי להסתכם באלפים בודדים.

חיסיון מלא – הליכים משפטיים לרוב גלויים לציבור. הליך גישור הוא דיסקרטי וחסוי. הדבר חשוב מאוד במקרה של יריבים עסקיים, אבל גם בשביל זוגות שרוצים לשמור על הפרטיות שלהם ולא לכבס את הכביסה המלוכלכת בחוץ.

נפרדים ברוח טובה – בכל סכסוך שאתם מנהלים – בין שהוא מול בן זוג לשעבר או מול יריב עסקי – זכרו שיש גם את יום המחר. במקרה של בן זוג צריך לזכור שיש ילדים באמצע שעלולים להיפגע. ביריבות עסקית חשוב לזכור שהיריב של היום יכול להיות השותף של מחר, או לכל הפחות יריב פחות אימתני וחדור נקמה. כל זאת תלוי בדרך שבה תסיימו את הסכסוך: בהכרעה משפטית חד צדדית או בהסכמה, פשרה ואפילו ויתור מסוים מצדכם.

חובותיו של המגשר

הגינות ותום לב - נאסר על המגשר להשתמש במידע שמגיע אליו בהליך הגישור לכל צורך שאינו קשור בגישור וכמובן שאסור לו להעביר את המידע לאחד מהצדדים אם התבקש לשמור אותו בסוד.

אתיקה - המגשר כפוף לכללי האתיקה של לשכת המגשרים, לפיהם ניתן גם להדיח מגשר שפועל בניגוד לכללים.

עו"ד מילי אשר היא בעלת ניסיון עשיר מאוד ומוכח בתחום הגישור. השירותים שמעניקה עו"ד אשר בתחום הגישור יוצרים אווירה נעימה, סבלנית ואמפתית שהיא חיונית מאוד בכדי להשיג את התוצאה הטובה ביותר עבור הצדדים.

יחס אישי ומותאם לצרכי הלקוח – אני מאמינה שאין בעיה שאי אפשר לפתור וכי המפתח לפתרון הוא הקשבה ודיוק במענה הספציפי של כל לקוח. קשה להקשיב לצד השני בזמן מחלוקת ומריבה. זו הסיבה שאתם זקוקים לגורם מתווך, נטול פניות, שיידע לקרב בין העמדות שלכם ולשקף לכם את העמדות של הצד השני. 

מקצועיות ויסודיות – הליך הגישור הוא מורכב ועדין. כדי שהגישור לא יעלה על שרטון צריך לטפל בו בכלים מקצועיים ולא להשאיר אף מוקש לא מטופל בדרך. רק בעבודה נכונה ויסודית אפשר להגיע למתווה שיספק לשני הצדדים את התוצאות המיטביות לאורך זמן.

בכל שאלה או התייעצות מוזמנים לפנות אלי כאן